Реформа може у п’ять разів збільшити вартість оренди землі — Порошенко

Реформа може у п’ять разів збільшити вартість оренди землі — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що внаслідок реформ можливо, як мінімум, у 5 разів збільшити вартість оренди землі в Україні і підвищити добробут селян.

Про це глава держави написав у Twitter.

"Зараз держава здає в оренду свої ділянки землі вдвічі дорожче, ніж селяни. Ще в 2017 ми прийняли стратегію раціонального управління державними сільськогосподарськими земельними ресурсами. Встановили, що оренда державної сільгоспземлі має здійснюватися лише через відкриті аукціони", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що потрібно поширити ці стандарти на землі, які належать селянам.

"Відкриті аукціони із єдиними стартовими умовами можуть скасувати диктат великих орендарів землі. Внаслідок реформ ми можемо, як мінімум, у 5 разів збільшити вартість оренди землі в Україні – і підвищити добробут селян", - переконаний Президент.

За його словами, наразі в Україні є проблема зношеності інфраструктури і створення та оновлення систем іригації. З більш ніж 2 млн га зрошуваних земель здійснюється полив лише на 600-650 тис. га. Порошенко також наголосив на необхідності вирішити проблему відсутності систем іригації, дощувальних машин та їх ремонту.

Читайте також: Уряд продовжить розпочаті торік програми підтримки села - Мінагрополітики

Він додав, що лише 7% кредитного портфелю банків України припадає на аграрний сектор, ¾ коштів, які витрачаються на вирощування врожаю – це власні кошти аграріїв. Президент зазначив, що заплановано пом’якшити ці проблеми, зокрема через розробку дієвих механізмів страхування врожаю, розвиток кредитної кооперації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко провів у понеділок зустріч зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБІП) України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-