Уряд продовжить розпочаті торік програми підтримки села - Мінагрополітики

Уряд продовжить розпочаті торік програми підтримки села - Мінагрополітики

Укрінформ
Уряд вважає переважну більшість напрацьованих минулого року програм підтримки сільського господарства вдалими та має намір їх продовжувати.

Про це повідомив в.о. глави Мінагрополітики Максим Мартинюк в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми вважаємо, що програми, які були сформовані в 2018 році, відповідають потребам галузі, тому їхня структура на 90% збережеться", - зазначив урядовець.

За його словами, уряд послідовно реалізує формат профільних програм, який дозволяє сконцентрувати підтримку на галузях, що найбільше її потребують, або тих, інвестиції в які, через тривалий термін окупності, ускладнюються. До першої категорії, зокрема, належить, тваринництво, до другої - садівництво.

Читайте також: Аграрний обіг між Україною та ЄС торік зріс майже на $800 мільйонів - Мінагро

На модернізацію та технічне переоснащення спрямована програма компенсації вартості сільгосптехніки, яка відмінно себе зарекомендувала за два останні роки. Також залишається незмінним пріоритет підтримки розвитку фермерства як основи формування середнього класу в сільській місцевості та можливості подолання кризових явищ на селі, зокрема соціальних, додав очільник Мінагрополітики.

"Ми суттєво удосконалимо програму підтримки фермерів, зробивши її максимально простою і комфортною", - запевнив він.

Читайте також: Максим Мартинюк, виконувач обов'язків голови Мінагрополітики

Мартинюк висловив упевненість, що сільське господарство збереже темпи зростання, і тому він розраховує, що після двох об'єктивно успішних сезонів гравці зосередять зусилля на більш технологічно ємних, довготривалих проектах.

Як повідомлялося, 2018 року аграрна галузь України отримала рекордний врожай зернових - понад 70 млн тонн і зберігає за собою близький до 40% показник у структурі зовнішньої торгівлі вже кілька років поспіль. Так, за 11 місяців 2018 року товари аграрного сектору становили 39,4% у валютних надходженнях від загально експорту товарів, або понад 17 млрд дол. Враховуючи, що ціни на профільні для України групи товарів відносно стабільні, в Мінагрополітики очікують, що таке співвідношення збережеться і за підсумками 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-