Ціни на нафту відновили максимуми 2019 року

Ціни на нафту відновили максимуми 2019 року

Укрінформ
Ціни на нафту відновили максимуми 2019 року в четвер на тлі зниження рівня пропозиції на ринку за рахунок скорочення видобутку на чолі з ОПЕК і санкцій США проти Ірану і Венесуели.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE (NYSE: ICE) Futures становить $ 68,64 за барель, що на $ 0,14 (0,2%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У середу ці контракти виросли в ціні на $ 0,89 (1,32%) - до $ 68,50 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подорожчав на $ 0,04 (0,07%) - до $ 60,27 за барель. За підсумками торгів у середу контракт виріс в ціні на $ 0,94 (1,59%) - до $ 60,23 за барель.

"Венесуельський експорт в США остаточно вичерпався, після того як раніше в цьому році американська адміністрація ввела проти нього санкції", - повідомили аналітики банку ANZ у четвер.

Експорт іранської нафти також впав. США хочуть скоротити експорт нафти Ірану приблизно на 20 відсотків до менш ніж 1 мільйона барелів на добу починаючи з травня, зажадавши від країн-імпортерів обмежити покупки, щоб уникнути попадання під санкції.

Підтримку ринку також надали дані Міненерго США, що вказали на максимальне з липня минулого року скорочення запасів нафти в Штатах при істотному зростанні експорту.

Запаси нафти в США минулого тижня впали майже на 10 мільйонів барелів - максимально з липня, повідомило Управління енергетичної інформації в середу.

За даними EIA, запаси знизилися на 9,6 мільйона барелів до 439,5 мільйона барелів - мінімуму з січня. Експерти в середньому очікували підвищення показника на 1,75 млн барелів.

Запаси бензину в країні впали на 4,59 млн барелів, дистилятів - на 4,13 млн барелів. Аналітики, опитані S & P Global Platts, прогнозували зниження запасів, як бензину, так і дистилятів, на 2,1 млн барелів.

Читайте також: Нафта Brent трохи подорожчала на тлі побоювань щодо зростання економіки

Експорт нафти з США за тиждень, що завершився 15 березня, виріс до 3,39 млн барелів на добу - це другий з найвищих показників з 1993 року.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent було встановлено ​​на рівні 68,52 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,28 долара за барель, що на 22 центи нижче за рівень закриття торгів ($ 68,50).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-