Україна має побудувати власний завод із виробництва ядерного палива – Порошенко

Україна має побудувати власний завод із виробництва ядерного палива – Порошенко

Укрінформ
У складі держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» необхідно побудувати завод із виробництва ядерного палива, щоб забезпечувати ним вітчизняну атомну енергетику.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради з питань розвитку атомної енергетики та підвищення рівня безпеки під час використання ядерної енергії, повідомляє Енергоатом на своїй сторінці у Facebook.

«Завдяки наполегливості Енергоатома процес диверсифікації впевнено триває. У 2018 році ЮУАЕС-3 (третій енергоблок Южно-Української АЕС – ред.) став першим енергоблоком, що повністю завантажено паливом Westinghouse. Україна та Енергоатом зберігають паритет конкурентності – зберігають енергостабільність України. Наступним кроком має стати забезпечення наших АЕС власним ядерним паливом – ми маємо побудувати власний завод з виробництва ядерного палива у складі НАЕК «Енергоатом», - наводяться у повідомленні слова глави держави.

Президент також підкреслив, що для розвитку української атомної енергетики треба добудувати третій та четвертий енергоблоки на Хмельницькій АЕС та реалізувати проект "Енергетичний міст "Україна - ЄС". А також слід провести реформування ринку електроенергетики, на якому Енергоатом буде найбільшим вигодонабувачем.

Читайте також: Захист АЕС від терористів посилили вдесятеро - Президент

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Кабінет міністрів схвалив проект постанови про внесення змін до статуту державного концерну "Ядерне паливо". Цим документом КМУ включив до складу учасників концерну державне підприємство "Бар'єр", а також доповнив напрямки діяльності концерну певними видами, які відповідають цілям діяльності "Бар'єру".

Основною метою діяльності концерну "Ядерне паливо" є створення виробництва ядерного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-