Уряд змінив статут концерну

Уряд змінив статут концерну "Ядерне паливо"

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проект постанови про внесення змін до статуту державного концерну "Ядерне паливо".

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цим документом КМУ включив до складу учасників концерну державне підприємство "Бар’єр", а також доповнив напрямки діяльності концерну певними видами, що відповідають меті діяльності "Бар’єру".

Основною метою діяльності концерну "Ядерне паливо" є створення виробництва ядерного палива. Його утворено для вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом, розвитку уранового та цирконієвого виробництва, створення виробництва елементів власного ядерного палива та потужностей з фабрикації тепловиділяючих збірок, а також для досягнення світового рівня конкурентоспроможності продукції і отримання прибутку від провадження виробничої, інвестиційної, комерційної, торговельної, фінансової, посередницької та іншої господарської діяльності в порядку та на умовах, установлених законодавством та статутом.

Читайте також: Уряд підтримав зміни до Податкового кодексу щодо місцевих податків і зборів

Як відомо, державне підприємство "Бар'єр" (ДП "Бар'єр") — було створено в 2001 році для обслуговування хвостосховищ радіоактивних відходів, які утворилися від переробки уранової руди на Придніпровському хімічному заводі, що у період з 1949 по 1991 рік переробляв доменний шлак, урановмісні концентрати та уранову руду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-