Порошенко підтвердив наміри України створювати ракетне озброєння

Порошенко підтвердив наміри України створювати ракетне озброєння

Укрінформ
Україна рішуче рухається в НАТО і продовжує розробляти нове озброєння, в тому числі ракети.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час інтерв'ю українським телеканал, відповідаючи на запитання щодо готовності України розробляти власні ракети після припинення дії договору ДРСМД.

“Ми рішуче рухаємось в НАТО... Сьогодні ми маємо якісну нову армію, яка якісно по новому озброєна. В тому числі, у нас будуть ракети. І вже є - в тому числі комплекс крилатих ракет “Нептун”, який пройшов випробування, в тому числі маємо новітню високоточну систему залпового вогню підвищеного радіусу дії “Вільха”, ми серйозно вдосконалили “Стугну” як протитанковий комплекс. Зараз ми маємо систему подавлення засобів радіоелектронної боротьби противника”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Порошенко хоче розсекретити частину оборонного замовлення

Він також підкреслив, що Україна в НАТО йде не з протягнутою рукою, а як повноцінний партнер, який володіє армією, що входить в десятку найефективніших армій Європи, “яка боронить не лише свою територію, а боронить свободу, демократію, зупиняє агресора в центрі Європи”.

Президент пообіцяв розвивати ракетні технології та ефективну співпрацю в оборонно-промисловій сфері з основними країнами-членами НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Майк Помпео оголосив про припинення участі США в Договорі про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), оскільки 2 лютого закінчився термін ультиматуму, який США пред'явили Росії 4 грудня 2018 року. Сполучені Штати пообіцяли вийти з ДРСМД, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань за договором протягом 60 днів.

У Вашингтоні вважають, що РФ порушила ДРСМД тим, що створила ракети 9М729. Москва це заперечує. Згідно з даними американської сторони, ракета 9М729 здатна пролетіти понад 500 кілометрів, що суперечить ДРСМД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-