Омелян вважає, що заміна Коболєва у Нафтогазі зіграє на руку Газпрому

Омелян вважає, що заміна Коболєва у Нафтогазі зіграє на руку Газпрому

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що заміна голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва зіграє на руку російському "Газпрому".

Про це міністр заявив в інтерв'ю "5 каналу", відповідаючи на запитання, чи погоджується він з тезою, що в Газпромі аплодували такому рішенню Кабміну.

"Я боюся, що щонайменше вони ("Газпром" - ред.) були справді раді, бо ніхто до Коболєва не зміг поставити "Газпром" на коліна. І фактично заслуга Коболєва в тому, що Україна стала геополітичним гравцем в енергетичній сфері. Він використав, як здавалося Росії, їхню неперевершеність і всесильність в енергетиці – адже вони давно говорили, що газ - це зброя, і раптом з’ясувалося, що це питання - ахіллесова п'ята для Росії. І він двічі розбив їх у газовому арбітражі на міжнародному рівні", - сказав Омелян.

На його думку, Україна стала геополітичним гравцем в енергетичній галузі і це заслуга Коболєва.

Крім того, міністр прокоментував своє рішення проголосувати за проведення конкурсу на посаду глави "Нафтогазу".

"Моя точка зору відрізнялася від схваленої Кабміном, але її ніхто не підтримав, і оскільки я вважаю, що рішення має бути одноголосним, я підтримав цю позицію під час голосування", - зазначив міністр.

Читайте також: Коболєв заявляє, що звільнити його може лише наглядова рада Нафтогазу

Як повідомлялося 6 березня, уряд вирішив з 23 березня оголосити відкритий конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". 22 березня 2019 року завершується термін дії контракту з головою правління і правлінням НАК "Нафтогаз України". Прем'єр-міністр Гройсман 6 березня також зазначив, що уряд має намір звернутися до наглядової ради НАК “Нафтогаз України” з проханням підготувати пропозиції щодо умов нового контракту з тим головою правління, який буде обраний відповідно до усіх належних процедур.

Раніше до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ПАТ "НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву у розмірі понад 228 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-