Уряд реформував Державну фіскальну службу

Уряд реформував Державну фіскальну службу

Укрінформ
Міністерство фінансів планує найближчим часом оголосити конкурси на керівників Державної податкової і Державної митної служб.

Про це на засіданні уряду сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, коментуючи рішення про утворення Державної податкової і Державної митної служб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ухвалюємо два акти Кабміну: затвердження положень про Державну податкову і Державну митну служби. Це перехідні положення, ми будемо ще вносити в них уточнення", - сказала Маркарова.

За її словами, ухвалення цих постанов дасть змогу у найкоротші терміни оголосити конкурси на керівників двох нових інституцій.

"Це є у нашій концепції. Побудова податкової та митної служб нової якості - наше завдання перед сумлінним бізнесом", - наголосила Маркарова.

Читайте також: Цьогоріч бізнесу відшкодували майже 33 мільярди ПДВ

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів вважають, що реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби слід зробити непомітно та безболісно для бізнесу.

18 грудня 2018 року Кабінет міністрів схвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби як окремі центральні органи виконавчої влади. Кабінет міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через міністра фінансів України. Постанова враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду та завдання, визначені Середньостроковим планом пріоритетних дій уряду до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-