Коболєв просить уряд

Коболєв просить уряд "прописати" лічильники у фінплані Нафтогазу

Укрінформ
Уряд має схвалити фінансовий план НАК "Нафтогаз України", щоб компанія могла розпочати встановлення лічильників населенню.

Про це на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, у тому числі щодо формування тарифів, сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я повністю поділяю думку, що лічильник є найкращим замінником будь-якої норми. Жодна норма ніколи не буде справедливою. Тільки лічильник забезпечує чіткий облік і дає споживачу відчуття справедливості. Дивує, чому облгази, які мають у своїй програмі спеціальні кошти на ці лічильники, їх досі не встановили. Ми, як Нафтогаз, бачимо можливість ставити лічильник у випадку, якщо його захоче сам споживач", - сказав Коболєв.

За його словами, для встановлення лічильника, споживач має стати прямим клієнтом Нафтогазу.

"Ми направили фінансовий план Нафтогазу, фінальну версію. Ми відкоригували ту пропозицію, яка була подана минулого року з метою включення капітальних вкладень - придбання лічильників. Це ті кошти, які нам необхідно показати у бухгалтерському звіті як капітальне вкладення", - додав Коболєв.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, у свою чергу, доручив Нафтогазу поінформувати людей про механізм встановлення лічильників.

Читайте також: Гройсман: У нас 3 мільйони людей щодо яких можливі маніпуляції нормами споживання газу

"І вже почати встановлення, переходити на пряме постачання. Але я вважаю, що якщо ці кошти були передбачені в облгазів, я вважаю, що ми можемо встановлювати коштом Нафтогазу, а потім робити регресивні позови до тих організацій, які мали це зробити. Я хотів би побачити план встановлення 3 млн лічильників. Система: куди має звернутися людина, скільки часу це займе і так далі. Я доручу першому віце-прем'єр-міністру опрацювати фінансовий план і врахувати цю цифру - до 3 млрд на встановлення", - підкреслив Гройсман.

Він також наголосив, що уряд готовий ухвалити рішення, які необхідні на встановлення лічильників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-