Гройсман: У нас 3 мільйони людей щодо яких можливі маніпуляції нормами споживання газу

Гройсман: У нас 3 мільйони людей щодо яких можливі маніпуляції нормами споживання газу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у 2019 році має розпочати масштабну кампанію зі встановлення лічильників газу.

Про це на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, зокрема щодо формування тарифів, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки 80% українців мають повний облік тепла. 20% у нас необлікованого тепла. Це означає, що це мегаможливість для зловживань. По газу та сама проблема. Близько 3 млн лічильників сьогодні відсутні в Україні. Ці 3 млн людей, якими можуть маніпулювати різними нормами споживання", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що НАК "Нафтогаз України", відповідно до доручення уряду, має розпочати масштабне встановлення лічильників у цьому році.

Читайте також: Коболєв каже, що Нафтогаз готовий ставити лічильники українцям, але є умова

"Ми хотіли максимально уникнути підвищення цін на газ, але в односторонньому порядку Україна зробити цього не може. Ми були вимушені йти на непопулярні кроки. Що у нас відбувається у рахунках? Облгази подають на державу до суду, щоб скасувати рішення, яке 3-4 роки працювало. Але ми вважаємо, що 3,3 кубометри - це абсолютно обґрунтована норма", - розповів Гройсман.

Він нагадав, що уряд наразі встановив норму споживання на рівні 3,28 кубометрів.

"Платити по нормі треба. Платити по завищеним нормам не треба", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-