Гройсман про газ: Я казав, що тариф має зрости на 17%, а люди скаржились на 20-40%

Гройсман про газ: Я казав, що тариф має зрости на 17%, а люди скаржились на 20-40%

Укрінформ
Низка підприємств завищили тарифи на свої послуги з теплопостачання, скориставшись підвищенням ціни на газ.

Про це на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, у тому числі щодо формування тарифів, сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо робити заходи з енергозбереження, споживання газу буде зменшуватись, а собівартість послуг буде іншою. (Серед теплокомуненерго - ред.) всього 26 ліцензіатів НКРЕКП. Решта тарифів затверджуються адміністраціями. Але я думаю, що є багато речей, які відбуваються "під шумок". Ціна газу змінилася - вимушено. Я сказав, що тариф має зрости на 17%, а люди почали скаржитися на підвищення 20-40%", - сказав Гройсман.

Читайте також: АМКУ перевіряє, чи законно облгази “дописали” гроші у платіжках

Він наголосив, що розрахунок тарифів здійснюють підприємства, і саме вони мають створити свої стратегії з модернізації та зниження тарифів.

"Будь ласка, візьміть це у пріоритет своєї діяльності. Треба навести лад по всій території країни", - зазначив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, різниця в тарифах на тепло в Україні сягає 30-40%, попри однакову ціну на газ для теплокомуненерго. Про це на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, у тому числі щодо формування тарифів, заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-