Нафта подорожчала за рахунок скорочення видобутку ОПЕК

Нафта подорожчала за рахунок скорочення видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю на тлі скорочення видобутку ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна травневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $ 0,29 (0,44%) - до $ 66,60 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $ 0,21 (0,37%) - до $ 57,43 за барель.

За підсумками лютого ціна найближчого контракту на північноморську нафту підскочила на 6,7%, на північноамериканську - на 6,4%. З грудневих мінімумів нафта додала вже більш як третину завдяки заходам ОПЕК + з обмеження видобутку.

Трейдери відзначають відновлення балансу попиту і пропозиції на ринках нафти на даний момент.

Експорт венесуельської нафти впав на 40 відсотків до приблизно 920.000 барелів на добу з тих пір, як США 28 січня запровадили санкції проти Каракаса.

Водночас результати проведеного Рейтер опитування, оприлюднені в четвер, показали, що аналітики чекають послаблення світового попиту на паливо в поточному році на тлі сповільнення економічного зростання.

"Слабкість економіки ... запобігатиме експоненціальному зростанню нафтових ф'ючерсів на тлі існуючого знижувального тиску на глобальний попит на нафту", - сказав Бенджамін Лу, сировинний аналітик Phillip Futures.

Читайте також: Нафтогаз заявляє про нові стягнення активів Газпрому за кордоном

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 66,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,40 долара за барель, що на 9 центів вище рівня закриття торгів ($ 66,31).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-