Нафтогаз заявляє про нові стягнення активів Газпрому за кордоном

Нафтогаз заявляє про нові стягнення активів Газпрому за кордоном

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" оголосив про нові процеси зі стягнення майна Газпрому в декількох країнах у рахунок оплати боргу російської компанії.

Про це повідомляє Нафтогаз у Facebook.

"Ми вже отримали газ на суму 2,1 млрд дол. (із 4,63 млрд дол. - ред.). Решту стягуємо через процес примусового виконання у декількох юрисдикціях: Нідерландах, Великій Британії, Швейцарії та США, а нещодавно і в Люксембурзі. Найближчим часом можливі процеси і в інших країнах. Міжнародна судова система некваплива, але певна", - йдеться у повідомленні.

Також у компанії заявили, що мають "хороші новини за іншим арбітражним процесом", не уточнивши деталей.

Читайте також: Газпром зараз фактично купує європейські компанії - Клімкін

"Сьогодні рік, як Стокгольмський арбітраж присудив нам перемогу у спорі з Газпромом. Наші арбітражні процеси з Газпромом у 2014-2018 - найбільші у світовій історії серед комерційних компаній за сумою претензій. Якби ми не пішли в суд або нам не вдалося відстояти свою позицію, ми могли б втратити $94,7 млрд, або 177 тис. грн у перерахунку на кожну українську родину", - нагадали в Нафтогазі.

Як повідомлялося, 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо транзитного контракту з Газпромом. За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації на суму 4,63 млрд дол. за недопоставку Газпромом обсягів газу для транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-