Рада НБУ рекомендує уряду оптимізувати й далі фіскальне навантаження на економіку

Рада НБУ рекомендує уряду оптимізувати й далі фіскальне навантаження на економіку

Фото
Укрінформ
Рада Національно банку рекомендувала уряду продовжувати роботу з оптимізації фіскального навантаження на економіку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин за підсумками засідання Ради Нацбанку щодо виконання Основних засад грошово-кредитної політики у 2018 році.

"Рада рекомендувала уряду України продовжувати роботу з оптимізації фіскального навантаження на економіку, дерегуляції та поліпшення бізнес-клімату з метою послаблення ефекту перекладання виробничих витрат на кінцевих споживачів. Ужити заходів щодо суттєвого підвищення рівня та ефективності використання коштів кредитних ліній міжнародних фінансових організацій. Ужити заходів щодо забезпечення збалансованості доходів та витрат державного бюджету, ритмічності виконання державного бюджету з метою протидії створенню передумов для інфляції попиту", - написав Данилишин.

Рада Нацбанку також закликала правління та уряд спільно вжити заходів щодо посилення міжвідомчої координації монетарної, економічної та бюджетно-фінансової політики з метою нівелювання поточних структурних і циклічних дисбалансів національної економіки.

Читайте також: НБУ відкликав ліцензію у платіжної системи на гривневі перекази

Під час засідання Ради НБУ було зазначено, що у 2018 році банківський сектор працював без суттєвих зовнішніх чи внутрішніх шоків, кількість банків скоротилась на п’ять одиниць та станом на кінець минулого року становила 77 діючих банків. Вперше за останні п’ять років банківський сектор отримав прибуток – 21,7 млрд грн переважно за рахунок значного зниження відрахувань до резервів.

Фото: Данилишин, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-