Глава французької Alstom пропонує локалізувати виробництво в Україні

Глава французької Alstom пропонує локалізувати виробництво в Україні

Укрінформ
Французька машинобудівна компанія Alstom готова започаткувати стратегічне партнерство з Україною і пропонує локалізувати виробництво в країні.

Про це заявив президент компанії Alstom Анрі Пупар-Ляфарж під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, інформує Урядовий портал.

«Ми дуже цінуємо момент наших перемовин і пропонуємо не тільки власне закупівлю нашої продукції, а й розгортання потужностей технічного обслуговування та локалізацію виробництва. Ми вбачаємо Україну як потенційно дуже цікавий ринок. Ви маєте всі можливості стати виробничою базою європейського масштабу. Ми, звичайно, усвідомлюємо обсяг роботи, який у нас попереду, але ми приїхали з прагненням започаткування сильного і тривалого партнерства», - сказав Анрі Пупар-Ляфарж.

Він додав, що Україна має виключні переваги з економічної, географічної та політичної точки зору.

Глава уряду наголосив, що в кооперації з Alstom Україну цікавить аспект саме локалізації виробництва. Причому попередній термін – 10 років для досягнення 50% локалізації – може бути прискорений.

«Питання локалізації для нас дуже важливе. Нас цікавить не просто обслуговування, а й повномасштабне виробництво. І тут я згоден з тим, що Україна справді має величезний потенціал. Ми маємо якісну робочу силу, вона конкурентоздатна – за якістю і вартістю. Якщо ми визначимо модель нашого стратегічного співробітництва, ми далі визначимо і фінансові питання, і можливості підняти нинішні домовленості до міжурядового рівня», – сказав Гройсман.

У цьому контексті український Прем'єр запропонував французьким партнерам попрацювати разом з фахівцями АТ «Укрзалізниця» щодо стратегічної угоди по залізничному транспорту, а також активно придивитися до муніципальних проектів оновлення транспортних мереж.

Гройсман відзначив, що йому подобається, як розвиваються відносини України з Францією на політичному рівні, і нині спостерігаєтьсся зростаюча зацікавленість французького бізнесу в співпраці з Україною.

Наразі в Україні працюють близько 180 французьких компаній. Спектр їх інтересів – торгівля, виробництво устаткування, вітрова енергетика. Торік ці відносини закріпились підписанням договору між МВС України та компанією Airbus Helicopters щодо постачання 55 гелікоптерів для потреб ДСНС, Національної поліції, Нацгвардії та Прикордонної служби.

Читайте також: Україна готова збільшити експорт агропродукції до Польщі - експерти

Alstom (Альстом) – французька машинобудівна компанія у сфері залізничного транспорту, світовий лідер в інтегрованих транспортних системах. Пропонує повний спектр рішень (від швидкісних поїздів до метро, трамваїв та електронних автобусів), пасажирські рішення, індивідуальні послуги (технічне обслуговування, модернізація), інфраструктура, сигналізація та рішення для цифрової мобільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-