Україна готова збільшити експорт агропродукції до Польщі - експерти

Україна готова збільшити експорт агропродукції до Польщі - експерти

Фото
Укрінформ
Україна і Польща зацікавлені у збільшенні обсягів обороту сільськогосподарської продукції.

Двостороннє співробітництво у сфері АПК обговорювалося на П’ятому засіданні українсько-польської Робочої групи з питань сільського господарства, що відбулося 27 лютого, у м. Варшава, інформує прес-служба Мінагрополітики.

"Україна і Польща зацікавлені у збільшенні обсягів обороту сільськогосподарської продукції. Зокрема, Україна готова збільшити обсяги експорту м’яса та субпродуктів, олії, кукурудзи, ріпаку, плодів, горіхів та цедри, готових харчових продуктів", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова зазначила, що Польща входить у ТОП-10 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг.

Вона також підкреслила, що основними сферами двосторонньої співпраці між Україною і Польщею є ветеринарна медицина (щорічне підписання Угоди по сказу, боротьба з АЧС, погодження ветеринарних сертифікатів); рослинництво (сортовипробування та охорона прав на сорти рослин, селекція, насінництво); органічне насінництво (порядок реєстрації органічного насіння, порядок сертифікації та державного контролю за дотриманням законодавства і нагляду над установами, які видають сертифікати); розвиток сільських територій; земельні відносини; дорадництво; адаптація агросектору і сільськогосподарських районів України до вимог і стандартів ЄС; науково-технічне співробітництво.

Читайте також: Завданням уряду є підвищення мінімальної зарплати до $300 - Гройсман

Польська сторон у свою чергу висловила впевненість у продовженні співпраці за існуючими напрямами та готовність визначати нові, які можуть бути спільно представлені під час чергового засідання українсько-польської міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва.

Двосторонній товарообіг між Україною і Польщею за результатами 2017 р. склав 1 069,33 млн дол. США, що на 21% більше, ніж у 2016 р. За результатами 11 місяців 2018 р. двосторонній товарообіг становив 981,99 млн дол. США, що на 2,4% більше, ніж за аналогічний період 2017-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-