Прем'єр: “Закритий енергетичний клуб” в Україні зруйнований

Прем'єр: “Закритий енергетичний клуб” в Україні зруйнований

Укрінформ
"Закритий енергетичний клуб" в Україні зруйновано зусиллями уряду, парламенту, експертів та учасників ринку.

Про це під час Українського енергетичного форуму заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що нам вдалося зробити за ці кілька років? Ми перетворили систему від закритої на абсолютно відкриту. Зараз ми починаємо її впроваджувати. Закритий клуб енергетичної сфери зруйновано. Український парламент, експертне середовище, учасники ринку об'єдналися, щоб створити таку систему", - сказав Гройсман.

За його словами, інвестори отримали нові можливості у сфері видобутку газу.

"В Україні є унікальні перспективи для розвитку енергетичного сектору, які потребують інвестицій. Кожен, хто має бажання інвестувати в енергетику нашої держави, повинен мати можливість зробити це ефективно, прозоро, відкрито і конкурентно. Ми кілька років працюємо над тим, щоб забезпечити дерегуляцію цієї сфери", - додав Гройсман.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, у 2018 році загальний видобуток газу становив майже 21 млрд кубометрів. Сегмент видобутку демонструє позитивну динаміку три роки поспіль. Водночас, наголошують в уряді, темпи зростання видобутку мають бути більшими.

Читайте також: Гройсман: Стратегічне завдання – поступова відмова від імпорту газу

Як повідомлялося, уряд спільно з парламентом та експертним середовищем здійснили низку кроків для стимулювання видобутку і залучення якомога більшої кількості компаній для ведення бізнесу в газовій сфері України. Зокрема, запроваджено стимулююче оподаткування для буріння нових газових свердловин. Впроваджено п’ятирічний мораторій на зміну рентних ставок. Ухвалено закон про децентралізацію ренти: 5% ренти залишаються на «місцях». Проведено дерегуляцію дозвільної системи. Відкрито державну геологічну інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-