Нафта дешевшає на тлі рекордного виробництва сировини у США

Нафта дешевшає на тлі рекордного виробництва сировини у США

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок перейшли до зниження на тлі рекордного виробництво сировини у США і збільшення експорту американської нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent становила $67,09 (-0,24%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $57,19 (-0,12%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $67,25 і $57,26 відповідно.

Ціновий спад став результатом надмірних поставок нафти на тлі зростання експорту зі Сполучених Штатів. Це змусило інших виробників, особливо на Близькому Сході, продавати свою нафту зі знижками.

Під тиском різкого збільшення експорту із США офіційна ціна продажу (OSP) на флагманську сиру нафту Абу-Дабі Murban знижувалася чотири місяці поспіль. Це найбільш затяжний дисконтний період за майже два роки. Партії нафти, куплені для відвантаження в перші чотири місяці 2019 р., продавалися зі знижками від $ 0,05 до $ 0,40 за барель.

За підсумками минулого тижня видобуток сирої нафти у США досягнув рекордних 12 млн бар./добу. (б/д). При цьому експорт сировини вперше досягнув 3,6 млн б/д.

Зростання видобутку нафти у США нівелює зусилля, які докладає ОПЕК зі скорочення видобутку з тим, щоб стиснути ринок і підтримати ціни на «чорне золото». Проте, скорочення поставок ОПЕК, а також санкції США, спрямовані проти експорту нафти Ірану і Венесуели, призвели минулого тижня до зростання світових цін до максимумів 2019 року.

Читайте також: Канада погрожує відкласти ратифікацію угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 67,13 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,52 долара за барель, що на 27 центів вище за рівень закриття торгів ($67,25).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-