Канада погрожує відкласти ратифікацію угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою

Канада погрожує відкласти ратифікацію угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою

Укрінформ
Канада може відкласти ратифікацію угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою до того часу, поки Вашингтон не скасує мита на канадську сталь та алюміній.

Про це в інтерв’ю радіо СВС заявив міністр транспорту Канади Марк Гарно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розглядатимемо ратифікацію після 18 березня, але до того часу добре подумаємо, чи дійсно хочемо робити це... Як відомо, ситуація із сталлю та алюмінієм досі не вирішена”, - сказав Гарно.

Він наголосив, що остаточного рішення іще не ухвалено, але можливість відкладення ратифікації розглядається.

“Я не кажу, що це (наявність у США імпортних мит на канадську металопродукцію - ред.) зупиняє процес, але це точно заважає йому, оскільки ми маємо дуже хорошу угоду із США і без тарифів були б нею задоволені”, - зазначив міністр.

Читайте також: Канада в ООН закликає вимагати від Росії дотримання Мінських угод

Нагадаємо: минулого травня США оголосили про запровадження 25% мит на імпортовану сталь й 10% на алюміній, після чого Канада відповіла підвищенням власних торговельних тарифів на американську продукцію. Однак канадський уряд наразився на критику, підписавши оновлену угоду НАФТА із США та Мексикою без гарантій скасування мит Вашингтоном.

Додамо, що уряд Канади офіційно оприлюднив текст угоди у середині грудня, тож до офіційного процесу її ратифікації зможе перейти не раніше березня.

Читайте також: Діаспора вимагає зняти з прокату в Канаді російський фільм “Т-34”

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю (НАФТА), яка об’єднує економіки Канади, Мексики та США, утворює найбільший торговельний блок світу із загальним ВВП у понад $22 трлн, що становить близько 30% загальносвітового. Після того, як наприкінці листопада минулого року усі три сторони погодилися внести зміни до тексту угоди, укладеної майже чверть століття тому, її було перейменовано на Угоду між Канадою, США й Мексикою (CUSMA). Однак жодна із країн ще не ратифікувала нову угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-