Діаспора  вимагає зняти з прокату в Канаді російський фільм “Т-34”

Діаспора вимагає зняти з прокату в Канаді російський фільм “Т-34”

Укрінформ
Конгрес українців Канади (КУК) звернувся до керівництва мережі кінотеатрів Cineplex із проханням зняти з прокату російський пропагандистський фільм “Т-34”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виконавчий директор КУК Ігор Михальчишин особисто надіслав звернення президентові Cineplex Елісу Якобу.

“Конгрес українців Канади хоче висловити занепокоєння з приводу фільму “Т-34”, який демонструється у деяких Ваших кінотеатрах у Канаді. Ми стурбовані, що така поважна компанія як Cineplex мимоволі використовується як засіб російської пропаганди”, - йдеться у листі, який є у розпорядженні Укрінформу.

Михальчишин пише, що ця кінострічка “розхвалює так звану “великоросійську” войовничість та, видається, відображає й підтримує чинні цілі російської міжнародної та безпекової політики”.

“Кіно використовує наратив героїзму під час Другої світової війни, аби заохотити хрестовий похід “справжніх” росіян проти “фашистських” ворогів. Це репрезентує проросійську дезінформацію, яка поширюється у світі, та використовується для виправдання військової агресії проти України, що забрала життя понад 10 тисяч громадян України”, - зазначає виконавчий директор Конгресу українців Канади.

Він також звертає увагу, що один із продюсерів фільму - Нікіта Міхалков - відкрито підтримує агресивні дії Кремля проти України з часу Революції Гідності, а вчинки іншого продюсера - Леоніда Блаватника - зараз розслідуються правоохоронними органами США.

Читайте також: У Лондоні відбулася прем'єра українського детективу "Позивний "Бандерас"

“Будь ласка, не дозвольте використовувати Вашу компанію як засіб посилення російської пропаганди та перегляньте рішення демонструвати “Т-34” у Ваших кінотеатрах”, - підсумував Михальчишин.

Фільм "Т-34" розповідає про радянських військовослужбовців, які потрапили у нацистський концтабір у роки Другої світової війни та зуміли втекти з полону, захопивши привезений німцями з фронту радянський танк Т-34-85.

Серед продюсерів фільму - бізнесмен Леонід Блаватник, ім'я якого фігурувало в скандалі про можливе втручання Росії у вибори американського президента. Блаватник робив великі пожертви у виборчий фонд Дональда Трампа. Була підозра, що він діяв за вказівкою Кремля.

Показ стрічки заплановано в кількох містах США та Канади, в тому числі в Торонто, Лос-Анджелесі, Чикаго, Сан-Франциско, Маямі. Інформаційну підтримку рекламної кампанії надає російське посольство в США.

Під тиском активістів показ фільму вже було скасовано у Бостоні.

Фото: VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-