НБУ посилить нагляд у сфері боротьби з відмиванням

НБУ посилить нагляд у сфері боротьби з відмиванням "брудних" коштів

Укрінформ
У Національному банку за технічної допомоги МВФ підготували проект дорожньої карти для посилення нагляду у сфері боротьби з відмиванням "брудних" коштів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України за технічної допомоги Міжнародного валютного фонду підготував проект дорожньої карти для посилення нагляду у сфері боротьби з відмиванням "брудних" коштів та фінансуванням тероризму. Його реалізація дозволить Національному банку зосередити більше уваги на адекватності механізмів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму у фінансових установах та припинити функції розслідування. Такий підхід передбачено у Меморандумі про економічну та фінансову політику України з МВФ від 5 грудня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Проект дорожньої карти передбачає перелік заходів, які дозволять: підвищити ефективність роботи банківського сектору та Нацбанку у сфері запобігання легалізації "брудних" коштів і фінансуванню тероризму, покращити ефективність кооперації між НБУ, Державною службою фінансового моніторингу України та правоохоронними органами тощо.

За словами першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової, Нацбанк і надалі в межах законодавчо визначених повноважень здійснюватиме аналіз ефективності системи управління ризиками банку, визначатиме відповідність заходів, що здійснюються банком для обмеження (зменшення) ризиків під час своєї діяльності.

Читайте також: НБУ вважає неможливим повернення ПриватБанку колишнім власникам

Як відомо, функції та повноваження Національного банку у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення визначені Законами України "Про Національний банк України", "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" та "Про банки і банківську діяльність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-