Кубів назвав умови подальшого зростання ВВП

Кубів назвав умови подальшого зростання ВВП

Укрінформ
Зростання економіки 12 кварталів поспіль є найдовшим із 2008 року.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зростання економіки 12 кварталів поспіль є найдовшим із 2008 року. Ми впевнено прогнозуємо, що реальний ВВП зростатиме в середньостроковій перспективі: у 2020 році - на 3,8%, у 2021 році - на 4,1%", - сказав Кубів.

Він підкреслив, що зростання ВВП можливе лише за умови продовження курсу на реформування та підтримки макроекономічної стабільності.

Читайте також: Бюджет за доходами торік недовиконали на 2% - Казначейство

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками Мінекономрозвитку, в Україні показник зростання ВВП у 2018 році мав становити 3,2%. Основним джерелом економічного зростання торік був внутрішній попит, споживчий та інвестиційний, що позитивно позначилося на сільському господарстві, будівництві і торгівлі.

У міністерстві зазначали, що результати могли бути ще кращими, але через агресію РФ, а саме: обмеження діяльності економічних суб’єктів та блокування діяльності морських портів Азовського моря, виробництво в деяких галузях показало негативні результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-