Укроборонпром закликає переглянути обмеження прибутку для оборонних підприємств

Укроборонпром закликає переглянути обмеження прибутку для оборонних підприємств

Фото
Укрінформ
Керівництво концерну “Укроборонпром” просить відкоригувати обмеження Міністерством оборони рівня прибутку для підприємств, які є виконавцями державного оборонного замовлення.

Про це заявив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін, повідомляє прес-служба концерну.

“...Негативним фактором, який впливає на розвиток підприємств, є обмеження Міноборони рівня прибутку для виконавців ДОЗ (як приватних так і державних) – 1% на закупівлю комплектуючих і 20% у складі собівартості продукції. Натомість підприємства ОПК виступають за повернення прибутку на рівень 5% та 30% відповідно”, - наголосив Букін.

Як зазначається, запропоновані зміни призведуть до незначних витрат для держзамовників, проте дадуть суттєвий імпульс підприємствам для інвестування коштів у розвиток виробництва, покращення соціальних стандартів працівників тощо.

Ще однією проблемою в концерні називають відсутність ефективного механізму перегляду з Міноборони орієнтовної ціни контрактів навіть за об’єктивних обставин, наприклад, через збільшення постачальниками цін на сировину або підвищення розміру мінімальної заробітної плати, комунальних платежів тощо.

З метою врегулювання згаданих системних проблемних питань концерном підготовлено нову редакцію Закону України "Про здійснення державного оборонного замовлення", яка наразі опрацьовується у державних органах, повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

Читайте також: Укроборонпром показав модернізовані Т-64, які постачатимуть армії

У Києві, 14 лютого, під головуванням Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, пройшло засідання круглого столу "Проблемні питання реформування оборонно-промислового комплексу України".

Під час заходу було обговорено проведення реструктуризації державних підприємств, оптимізації їх виробничих потужностей, створення вертикально-інтегрованих структур за виробничими сегментами на корпоративній основі та побудову сучасної системи управління оборонно-промисловим комплексом.

Фото: сайт Укроборонпрому

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-