У Кабміні анонсували курс на вступ до міжнародної економічної організації

У Кабміні анонсували курс на вступ до міжнародної економічної організації

Укрінформ
Україна розпочне діалог з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з підготовки дорожньої карти для вступу до цієї організації.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко на презентації звіту «Оцінка ОЕСР реформи державних підприємств у секторі вуглеводнів України», повідомляє Урядовий портал.

«Україна має стати членом ОЕСР. Це непростий виклик для нас, однак він стане поштовхом до розвитку рівноправного партнерства з Україною для інших країн ОЕСР», - сказав Саєнко, який також є заступником голови Координаційної ради у зв'язках з ОЕСР.

За його словами, уряд розглядає можливість централізації певних функцій корпоративного управління і створення професійного органу з функцією координації державних підприємств.

«Ми маємо створити методологічний центр в уряді, який зможе допомагати профільним органам управління правильно формувати завдання для менеджменту і наглядових рад підприємств, допомагати з методикою оцінки їх роботи. Ще одним важливим завданням цього органу буде розбудова ефективних зв’язків між органом управління та наглядовою радою з менеджментом підприємства для досягнення балансу між відповідальністю і повноваженнями», - додав міністр.

Відповідно до кращих практик країн-членів ОЕСР і керівних принципів цієї організації з корпоративного управління на державних підприємствах, така інституалізація функції власника сприятиме просуванню реформи управління державною власністю, підвищить рівень експертності уряду, допоможе вчасно виявляти та вирішувати проблеми, підвищить якість послуг з корпоративного управління на замовлення держави.

Читайте також: Експерти відзначають прогрес реформи управління держпідприємств в Україні

ОЕСР об'єднує 35 найбільш економічно розвинених країн світу у співпраці в рамках спеціалізованих програм. Країни-члени виробляють дві третини світових матеріальних цінностей та послуг.

ОЕСР в спеціальному звіті «Оцінка ОЕСР реформи державних підприємств у секторі вуглеводнів України» відзначила прогрес в реформуванні корпоративного управління у секторі підприємств державної форми власності в Україні та надала низку рекомендацій державі - як власнику та акціонеру компаній та безпосередньо одному зі стратегічних державних підприємств НАК «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-