Громадська рада оголосила недовіру голові Держатому

Громадська рада оголосила недовіру голові Держатому

Укрінформ
Громадська рада при Державній інспекції ядерного регулювання України оголосила про недовіру голові відомства Григорію Плачкову.

Про це йдеться в заяві Громадської ради, повідомляє БізнесЦензор.

"Громадська рада при Держатомрегулювання одноголосно вирішила оголосити про недовіру голові Держатомрегулювання Григорію Плачкову і заявити про невідповідність його професійних знань і компетенцій займаній посади", - сказано в заяві.

На думку членів Громадської ради, перебування Плачкова на посаді глави Держатомрегулювання "призводить до руйнування системи державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки".

Серед причин такого рішення в заяві зазначена видача Держатомрегулювання дозволів держпідприємству "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" на експлуатацію сховища для захоронення радіоактивних відходів, а також на переробку уранових руд в частині припинення діяльності уранових об'єктів колишнього ВО "Придніпровський хімічний завод", які належать держпідприємству "Бар'єр ". При цьому, як зазначено в заяві, ДП "Східний ГЗК" не має фінансових і людських ресурсів для проведення відповідної діяльності.

"Жодна ліцензія в Україні на діяльність з переробки уранових руд, не видавалась на об'єкти, які не перебувають на балансі ліцензіата. Цей прецедент вперше було створено главою Держатомрегулювання Г.Плачковим", - наголошується в документі.

Читайте також: Справа Мартиненка: суд вивчив тендерні документи на закупівлю обладнання для АЕС

Громадська рада також заявляє, що ухваленню рішення про внесення відповідних змін до ліцензії "Східного ГЗК" передував ряд порушень, а прийняття самого рішення главою Держатомрегулювання відбувалося з порушенням законодавства.

Крім того, як зазначено в заяві, вказане рішення Держатомрегулювання призвело до припинення Єврокомісією фінансування третьої фази проекту технічної допомоги для проекту реабілітації "Придніпровського хімічного заводу".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у жовтні 2017 року призначив Григорія Плачкова на посаду голови Державної інспекції ядерного регулювання України. До цього він очолював Департамент ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-