Справа Мартиненка: суд вивчив тендерні документи на закупівлю обладнання для АЕС

Справа Мартиненка: суд вивчив тендерні документи на закупівлю обладнання для АЕС

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці у ході розгляду справи екс-нардепа Миколи Мартиненка у понеділок дослідив документацію конкурсних торгів ДП "НАЕК Енергоатом" стосовно закупівлі обладнання для АЕС.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"На засіданні судом оголошено надані прокурорами докази, а саме тендерну документацію, подану підприємствами – учасниками торгів, організованих ДП "НАЕК Енергоатом", щодо закупівлі устаткування на низку АЕС України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурор САП надав документи, що підтверджують факти заздалегідь визначення фірми "ШКОДА ДжіЕс" переможцем торгів ще до їх офіційного оголошення.

У ході судового засідання у понеділок було досліджено 11 томів справи. Суд продовжить розгляд справи Мартиненка о 9 годині 19 лютого поточного року.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 р. розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Справа Мартиненка: суд вивчив докази виведення грошей Енергоатому в офшор

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-