НБУ виконав усі заплановані на 2018 рік заходи у сфері європейської інтеграції

НБУ виконав усі заплановані на 2018 рік заходи у сфері європейської інтеграції

Укрінформ
У Національному банку у 2018 році фокусувались на роботі за трьома напрямками адаптації європейського законодавства: банківське регулювання та нагляд, лібералізація ринку капіталу та функціонування платіжних систем.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України виконав усі заплановані на 2018 рік заходи у сфері європейської інтеграції, передбачені положеннями Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом... У 2018 році центральний банк фокусувався на роботі за трьома напрямками адаптації європейського законодавства: банківське регулювання та нагляд, лібералізація ринку капіталу, функціонування платіжних систем", - йдеться в повідомленні.

Зі слів начальника Управління європейської інтеграції та міжнародних програм Національного банку Володимира Кучина, Національний банк України тримає руку на пульсі та вже активно впроваджує у національне законодавство нові акти європейського законодавства.

"Ми ставимо перед собою амбітні завдання і намагаємося чітко слідувати наміченим цілям для виконання усіх умов входження до внутрішнього ринку фінансових послуг ЄС, як це передбачено Угодою про асоціацію з Європейським Союзом", – зазначив Кучин.

Крім того, Нацбанк розпочав роботу над новим напрямком європейської інтеграції – інтеграцією до Єдиного цифрового ринку ЄС. Це передбачає спрощений онлайн-доступ до товарів і послуг, створення сприятливих умов для розвитку цифрових мереж та надання цифрових послуг, сприяння зростанню цифрової економіки. Національний банк спільно з іншими державними установами впроваджуватиме дорожню карту, яка наразі проходить оцінку з боку ЄС.

Читайте також: НБУ: Більшість банків пропонуватиме населенню послугу онлайн-купівлі валюти

Як відомо, Угода про асоціацію між Україною та ЄС підписана у 2014 році. Вона передбачає перехід взаємовідносин сторін від партнерства і співпраці до політичної асоціації та економічної інтеграції. Угода повністю набрала чинності з вересня 2017 року, до того часу сторони здійснювали її тимчасове застосування. Національний банк брав активну участь у переговорному процесі щодо укладання Угоди і наразі реалізовує положення чотирьох із семи її розділів. Основна частина зобов’язань у фінансовому, зокрема, банківському секторі міститься у розділі IV Угоди – питання торгівлі фінансовими послугами, впровадження міжнародних стандартів, нормативно-правового наближення законодавства України до законодавства ЄС, руху капіталу та платежів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-