Водоканали та теплокомуненерго заборгували за електрику в січні понад 300 мільйонів

Водоканали та теплокомуненерго заборгували за електрику в січні понад 300 мільйонів

Укрінформ
Водоканали та підприємства теплокомуненерго заборгували у січні ДП "Укрінтеренерго" - постачальнику "останньої надії" - 311 млн грн за електроенергію.

Про це під час круглого столу «Роздрібний ринок електричної енергії України: перший місяць функціонування, виклики, проблеми та шляхи їх подолання» сказала генеральний директор директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблемна категорія споживачів, які знаходяться на постачанні останньої надії, - це теплокомуненерго та водоканали. Це пов'язано із затримкою виплати субсидій, які ці підприємства мають отримувати і за ці кошти сплачувати за електричну енергію", - сказала Буславець.

За її словами, водоканали заборгували вже 235 млн грн, теплокомуненерго - 76 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні 48 водоканалів та 27 підприємств теплокомуненерго є клієнтами постачальника останньої надії.

Читайте також: Єврокомісія зупинила злиття провідних компаній з виробництва швидкісних потягів

Як відомо, споживач автоматично стає клієнтом постачальника "останньої надії" на найближчі три місяці максимум, якщо він не уклав договору з постачальником. Ціна електроенергії від такого постачальника в середньому на 30% вища за ринкову і має три складові: оптова ринкова ціна, тариф оператора розподілу (обленерго) чи передачі (НЕК "Укренерго") та безпосередньо тариф постачальника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-