Україні потрібні «єдині правила гри» у сфері поштового зв'язку - Омелян

Україні потрібні «єдині правила гри» у сфері поштового зв'язку - Омелян

Укрінформ
В Україні необхідно ухвалити законодавство щодо поштового зв'язку, оскільки деякі оператори під виглядом поштових послуг займаються контрабандою.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з представниками бізнесу в Американській торговельній палаті, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Щодо поштового законодавства, ситуація в Україні гірша, ніж у залізничному законодавстві. Потрібні єдині правила гри, сучасні для ринку. Тому що з'являється все більше і більше незрозумілих поштових операторів, які займаються просто контрабандою. Під виглядом поштових компаній вони займаються непоштовими послугами», - сказав Омелян.

При цьому міністр не вказав, які саме компанії має на увазі.

Читайте також: НБУ дозволив операторам поштового зв'язку переказувати кошти у гривні

Як повідомлялось, у січні цього року в Міністерстві інфраструктури під головуванням заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулося публічне громадське обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про поштовий зв’язок». Під час свого виступу Довгань зазначив, що ключовими цілями розробки проекту закону є гармонізація національного законодавства із законодавством ЄС у сфері надання послуг поштового зв’язку, законодавче закріплення переліку доступних для населення універсальних послуг поштового зв’язку, чітке визначення повноваження національного регулятора, суб'єктів владних повноважень в сфері поштового зв'язку, а також прав та обов'язків користувачів послуг поштового зв'язку, врегулювання діяльності суб'єктів господарювання в сфері поштового зв'язку, запровадження дієвого державного нагляду (контролю) в сфері послуг поштового зв'язку.

Представники Мінінфраструктури, як розробники проекту закону, надали представникам операторів поштового зв’язку та іншим зацікавленим сторонам відповіді на найбільш нагальні питання та домовились спільно узгодити пропозиції та зауваження сторін. За результатами зустрічі вирішено сформувати спільну робочу групу для подальшого опрацювання проекту закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-