НБУ дозволив операторам поштового зв'язку переказувати кошти у гривні

НБУ дозволив операторам поштового зв'язку переказувати кошти у гривні

Укрінформ
Національний банк України надає операторам поштового зв’язку право здійснювати переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Постанова набирає чинності з 7 лютого 2019 року, повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України поширив на операторів поштового зв’язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія) та передбачив можливість надання їм такої ліцензії", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що таке рішення зумовлене введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції", яким встановлено право операторів поштового зв’язку надавати фінансові послуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії Національного банку. Умовою для отримання оператором поштового зв’язку ліцензії на валютний переказ, є надання ним послуг з переказу коштів у валюті України.

Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв’язку надавати послуги з переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг та збільшенню користувачів таких послуг.

Читайте також: НБУ в січні оштрафував два банки за порушення у сфері фінмоніторингу

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків затверджені постановою Правління Національного банку від 29 січня 2019 року № 25 (далі – Постанова № 25). Постановою № 25 встановлені вимоги до операторів поштового зв’язку в частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.

Постанова № 25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-