На Хмельницькій АЕС стартували слухання щодо продовження експлуатації першого блоку

На Хмельницькій АЕС стартували слухання щодо продовження експлуатації першого блоку

Укрінформ
На Хмельницькій АЕС 4 лютого 2019 року стартували громадські слухання з питань продовження строку експлуатації енергоблоку №1 станції.

Про це повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

"4 лютого 2019 року в смт. Гоща Рівненської області стартували громадські слухання з питань продовження строку експлуатації першого енергоблока Хмельницької АЕС", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в Енергоатомі, наразі ХАЕС готує звіт з періодичної переоцінки безпеки енергоблока - основний документ, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України буде приймати рішення про можливість продовження терміну експлуатації енергоблока.

"ХАЕС вже виконано значний обсяг робіт із продовження терміну експлуатації та погоджено з ДІЯРУ рішення щодо будівель і споруд, трансформаторів, турбоустановки, трубопроводів реакторного, турбінного відділень, хімічного та електричного цехів, систем технічної води відповідальних споживачів, кабельної продукції", - зазначили у Енергоатомі.

Читайте також: В Енергоатомі оберуть реакторні технології для будівництва нових блоків на АЕС

Наразі роботи з оцінки технічного стану і продовження термінів експлуатації елементів енергоблока №1 виходять на фінішну пряму.

Як повідомляв Укрінформ, Мініністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило конкурс на проект енергомосту Україна-ЄС, реалізація якого дасть можливість закумулювати кошти на будівництво енергоблоків №3 та №4 ХАЕС.

Як відомо, Хмельницька атомна електростанція розташована на території Хмельницької області у місті Нетішин. На електростанції працює 2 ядерних реактори ВВЕР-1000 загальною потужністю 2000 МВт.

Енергоблок №1 введений у експлуатацію наприкінці 1987 року, енергоблок №2 - у 2004 році. Початковий проект станції передбачав будівництво 4 блоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-