Привабливість України для інвесторів зі США істотно зросла – президент USUBC

Привабливість України для інвесторів зі США істотно зросла – президент USUBC

Укрінформ
Завдяки низці важливих реформ, а також численних "маленьких кроків", які продовжують змінювати на краще бізнес-середовище, Україна відчутно підняла рівень привабливості для американських інвесторів за останні п'ять років.

Про це розповів у коментарі власному кореспонденту Укрінформу президент Американсько-Української Ділової Ради (USUBC) Морган Вільямс.

"Середовище для ведення бізнесу в Україні впродовж останніх п'яти років стало істотно кращим", - зауважив Вільямс за результатами зустрічі в Вашингтоні представників американських і українських ділових кіл.

За його словами, цьому посприяла велика кількість "невеликих кроків уперед", а також ряд суттєвих зрушень. Тож зараз американська бізнес-спільнота відчуває набагато кращі перспективи в Україні та має більш позитивне бачення.

"Вони кажуть, що вже відбулося стільки змін, що ми можемо просуватися вперед", - зазначив президент Ділової ради.

Отже, за його словами, сталося дві важливих речі. З одного боку, Україна зробила багато кроків вперед, з іншого, рівень довіри до України міжнародного бізнесу суттєво зріс.

"Разом ці два фактори стали потужним рушієм у 2018 році, і ми вважаємо, що 2019-й має набагато більший потенціал", - підкреслив Вільямс.

Читайте також: У Харкові презентували перші стратегії розвитку тергромад

Коментуючи запитання, що Україна має ще зробити, аби бути більш привабливою для інвесторів, президент USUBC звернув увагу, насамперед, на агропромисловий сектор як найбільш перспективний для іноземних вкладень.

Він підкреслив, що, по-перше, американські інвестори зацікавлені, щоб в Україні був створений приватний ринок землі. "Тоді вони можуть вкладати набагато більше інвестицій в агробізнес, в обладнання, щоб український сільгоспвиробник був більш потужним", - зазначив Вільямс.

Читайте також: Україну і Норвегію об'єднує великий енергетичний потенціал — Кістіон

По-друге, за його словами, важливо, щоб Експортно-Імпортний банк США (EXIM) залишався відкритим для України. Це, підкреслив він, "забезпечить більше гарантій для експорту", що також є дуже позитивним фактором для інвесторів. Крім того, агробізнес в Україні потребує завершення ініційованих реформ та побудови міцної інфраструктури.

Морган Вільямс також зауважив, що одними з найбільш перспективних для іноземних інвестицій в Україні також є туристична індустрія та інформаційні технології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-