АМКУ почав перевірку облгазів через завищені суми у платіжках

АМКУ почав перевірку облгазів через завищені суми у платіжках

Укрінформ
Антимонопольний комітет розпочав дослідження можливого порушення законодавства про захист економічної конкуренції операторами газорозподільчих мереж при приведенні об'ємів природного газу, використаного побутовими споживачами, до стандартних умов.

Про це інформує прес-служба АМКУ.

"Голова АМКУ дав доручення територіальним відділенням комітету провести дослідження щодо відповідності дій операторів ГРМ законодавству про захист економічної конкуренції при приведенні об’ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків за використаний природний газ побутовими споживачами", - йдеться у повідомленні.

За результатами дослідження, у разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, органами Комітету будуть вжиті заходи, передбачені законодавством.

Читайте також: Газ за два роки здорожчав на 89% - Насалик

У АМКУ відзначили значну кількість скарг, яка надходить від населення щодо додаткових нарахувань у платіжках.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року населення отримало платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого газу. Крім того, облгази приписували споживачам борги за минулі періоди. Такі нарахування оператори ГРМ пояснили "приведенням об'ємів газу до стандартних умов". Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-