Справа на 98 мільйонів: обвинувальний акт щодо Укргазбанку направили в суд

Справа на 98 мільйонів: обвинувальний акт щодо Укргазбанку направили в суд

Укрінформ
Прокуратурою Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у провадженні щодо незаконного заволодіння 98 млн гривень Укргазбанку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування відносно зловмисниці, яка організувала злочинну схему по заволодінню коштами державного банку ПАТ «Укргазбанк» у сумі понад 98 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що в 2015 році вказана особа під приводом надання послуг з вирішення проблемної заборгованості банківських установ, організувала підроблення ряду документів щодо відчуження кредитного портфелю державного банку АБ «Укргазбанк».

Читайте також: Прибуток Укргазбанку в 2018 році зріс на 142 мільйони

Внаслідок зазначених дій державний банк був позбавлений права вимоги по кредиту, а майно яке перебувало у заставі фінустанови, незаконно вибуло з іпотеки.

Як зазначається, під час досудового розслідування завдані банку збитки відшкодовані у сумі 73,4 млн гривень шляхом продажу повернутого фінансовій установі іпотечного майна.

Наразі обвинувальний акт щодо зловмисниці за обвинуваченням шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, підробленні документів, привласненні владних повноважень, підкупі особи, яка надає публічні послуги та фіктивному підприємництві, скеровано до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-