Прибуток Укргазбанку в 2018 році зріс на 142 мільйони

Прибуток Укргазбанку в 2018 році зріс на 142 мільйони

Укрінформ
За результатами діяльності у 2018 році прибуток державного АБ «Укргазбанк» сягнув 766 млн грн, що майже на 20% перевищує встановлений бюджетом та затверджений Наглядовою радою банку запланований показник.

Про це Укрінформу повідомили у вівторок у прес-службі Укргазбанку.

Як зазначається у повідомленні, активи банку збільшилися майже на 20% порівняно з показником попереднього року. Кредитний портфель екопроектів збільшився удвічі і сягнув 17,4 млрд грн.

«Загалом, з початку співпраці Укргазбанку з IFC (Міжнародною фінансовою корпорацією - ред.) було реалізовано 145 масштабних проектів ВДЕ (відновлювані джерела енергії - ред.). Серед них: 107 сонячних електростанцій, 6 вітрових електростанції, 18 малих гідроелектростанцій, 5 ТЕС на біомасі та 9 біогазових електростанцій», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укргазбанк ще на крок наблизився до приватизації

Як наголосили у прес-службі фінустанови, кожен четвертий мегават отриманого «зеленого» тарифу в Україні профінансовано за допомогою Укргазбанку. При цьому банк профінансував третину нових проектів з відновлюваних джерел енергії у 2017 році та 50% усіх нових потужностей з ВДЕ у 2018 році (відповідно до даних НКРЕКП), додали у прес-службі.

Як повідомлялося, прибуток Укргазбанку за 2017 рік становив 624 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-