Насалик сподівається, що транзит газу перестане бути політичним питанням

Насалик сподівається, що транзит газу перестане бути політичним питанням

Укрінформ
Переговори щодо транзиту газу у форматі Україна - Європейська комісія - Росія можуть перейти з політичної площини у господарську.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я взагалі вважаю, що перспективи хороші. Але наперед я би не хотів озвучувати. Думаю, що ми прийдемо до того, що перемовини будуть вестися на рівні оператора газотранспортної системи, Міненерговугілля та у рамках господарської діяльності", - сказав міністр.

Водночас, Насалик не став коментувати перебіг перемовин по суті, оскільки "їх проводить міністр закордонних справ Павло Клімкін".

Читайте також: Зниження ціни на газ для населення призведе до проблем з МВФ - експерт

Як повідомлялося, 21 січня у Брюсселі відбулися тристоронні перемовини щодо продовження транзиту газу територією України після 2019 року. Переговори проходили у форматі Україна - Європейська комісія - Російська Федерація. За результатами зустрічі Європейська комісія запропонувала укласти довгостроковий контракт, який включав би значні обсяги транзиту українською територією. Цим переговорам передувала також експертна зустріч сторін, яка була проігнорована російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-