В Україні лише Ощадбанк використовує SWIFT gpi при транскордонних розрахунках

В Україні лише Ощадбанк використовує SWIFT gpi при транскордонних розрахунках

Укрінформ
Ощадбанк залишається єдиним банком в Україні, який використовує глобальну технологію SWIFT gpi при здійсненні транскордонних розрахунків. 

Про це йдеться в прес-релізі Ощадбанку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Ощадбанк завершив підключення всіх існуючих сервісів SWIFT gpi. На сьогодні Ощадбанк залишається єдиним банком в Україні, який використовує глобальну технологію SWIFT gpi при здійсненні транскордонних розрахунків", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Ощадбанк першим в Україні почав використовувати глобальну технологію SWIFT gpi у сфері міжнародних платежів. Завдяки реалізації третього етапу – підключенню gSRP – банк отримав можливість негайно зупиняти та відкликати платежі з таких причин, як шахрайство чи помилка.

«Сервіс gSRP відповідає сучасним вимогам при роботі з шахрайськими операціями, коли банку потрібно негайно реагувати на несанкціоновані списання та зупиняти шахрайські транзакції. Нові технології, що використовуються в gSRP, залишають у минулому неефективні довготривалі комунікації та листування з банками-кореспондентами та значно зменшують операційні ризики. ... Запит про зупинення платежу надсилається безпосередньо до системи стеження Tracker, і платіж зупиняється на будь-якому етапі переказу до моменту завершення транзакції», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Євгеній Драчко-Єрмоленко.

Читайте також: Ощадбанк виграв черговий суд проти групи компаній «Креатив»

Як відомо, в серпні 2018 року Ощадбанк першим в Україні почав використовувати глобальну технологію SWIFT gpi для зручності клієнтів. Завдяки використанню цього інноваційного сервісу міжнародні розрахунки через Ощадбанк стали більш швидкими та прозорими, а додаток gpi Tracker дає можливість банку відстежувати міжнародні платежі в режимі онлайн. Майже половина gpi-платежів зараховується протягом 30 хвилин, майже 100% платежів – протягом 24 годин.

У листопаді 2018 року було реалізовано другий етап - підключення до нової послуги gCOV, завдяки чому перекази відправляються за технологією з покриттям, що дає можливість уникати списання додаткових комісій банками-кореспондентами при здійсненні транскордонних розрахунків та забезпечує збереження інформації про платіж до кінцевого отримувача. Ощадбанк підтримує зв’язки із 182 банками світу для здійснення міжнародних переказів методом з покриттям.

Впровадження gpi є глобальним: 450 банків зі всього світу подали заявки на підключення, 125 підключились до сервісу. Сьогодні вже 79% банків - кореспондентів Ощадбанку користуються gpi. 73% міжнародних переказів з Ощадбанку спрямовуються через банки-кореспонденти, підключені до gpi. Прогнозується, що до кінця 2020 року SWIFT gpi стане стандартом для всіх транскордонних платежів. Компанія SWIFT продовжує працювати над удосконаленням та розширенням сервісів gpi.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-