Омелян дав старт будівництву аеропорту біля Дніпра

Омелян дав старт будівництву аеропорту біля Дніпра

Укрінформ
Мінінфраструктури спільно з місцевою владою розпочинає роботу над будівництвом нового аеропорту в селищі Солоне Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Аеропорт із попередньою назвою «Придніпров’я» - перший великий інфраструктурний проект, який ми починаємо будувати цього року з нуля. Це ініціатива Президента, яку ми втілимо в життя впродовж наступних 2-3 років», - зауважив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За словами міністра, існуючі аеропорти в Дніпрі та в Запоріжжі потребують капітального ремонту злітних змуг та реконструкції терміналів, що за витратами зіставно з будівництвом нового летовища.

«Летовище в селищі Солоне - це буде новий сучасний об’єкт інфраструктури, який дасть нове життя не тільки самому Солоному, а й Дніпропетровській та Запорізькій областях загалом. Ми розпочинаємо будівництво аеропорту, а разом із цим запускаємо розвиток всієї прилеглої інфраструктури", - додав міністр.

Омелян розраховує, що за 2 роки після початку роботи нового летовища пасажиропотік сягне 1,5-2 млн пасажирів. Він додав, що за підсумками 2018 року сумарний пасажиропотік аеропортів Дніпра і Запоріжжя становив трохи менше 700 тис.

"Це наднизькі цифри для такого великого регіону і з таким високим потенціалом", - зауважив міністр.

Читайте також: У "Борисполі" збудують автобусну станцію впритул до зупинки залізничного експреса

У нараді взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко, народний депутат України Тетяна Ричкова, голова Державіаслужби Олександр Більчук, очільник Державного агентства інфраструктурних проектів Микола Божко, представники Украероруху та ін.

Всі присутні на нараді висловили підтримку ідеї спорудження нового аеропорту, а також готовність до спільної командної роботи на досягнення результату.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-