Укргазбанк та ДІФКУ розвиватимуть «зелену» енергетику в Україні

Укргазбанк та ДІФКУ розвиватимуть «зелену» енергетику в Україні

Укрінформ
Державний АБ «Укргазбанк» та Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ) розпочали співпрацю для реалізації спільних «зелених» проектів, спрямованих на енергозбереження, енергоефективність, захист довкілля та розбудову необхідної для цього інфраструктури. 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Укргазбанку.

Як зазначається у повідомленні, зараз ДІФКУ забезпечує залучення інвестицій та умови ведення інноваційного бізнесу в Україні. «Тож таке партнерство сприятиме фінансовій підтримці тим, хто прагне досягти власної енергонезалежності та зменшити негативний вплив на довкілля. Крім того, Україна – держава зі значним енергетичним потенціалом. А отже, співпраця матиме синергетичний ефект щодо залучення значних міжнародних інвестицій у відновлювану енергетику та проекти з енергоефективності, а також значним чином розширить для потенційних інвесторів перелік фінансових інструментів і забезпечить повноту їх адміністративної підтримки при реалізації проектів в Україні», - наголошується у повідомленні.

«Разом із Укргазбанком, який спеціалізується саме на фінансуванні екологічних ініціатив, ми допомагатимемо у вирішенні проблем, з якими стикається українських бізнес у реалізації «зелених» проектів. Банк має значний досвід їхньої реалізації, а ми знаємося на кращих світових практиках, які можна імплементувати в українських реаліях. Таким чином, ми не тільки прискорюємо інноваційний прогрес, а й підтримуємо стале економічне зростання регіонів країни», – зазначив під час підписання угоди Володимир Ставнюк, голова правління ДІФКУ.

У прес-службі Укргазбанку також зазначають, що загалом модернізація енергетичної галузі та перехід на відновлювані джерела енергії (ВДЕ) – це не лише внесок у загальний порятунок світу. Для України – це покращення її інвестиційної привабливості, а з точки зору державної безпеки – шанс досягнути реальної енергонезалежності.

«Перехід України на відновлювані джерела енергії – питання державного значення, вирішенням якого професійно займається Укргазбанк», - йдеться у повідомленні. Зазначається також, що у 2018 році зафіксовано динамічний розвиток української «зеленої» енергетики: за рік встановлено 813 МВт нових потужностей, що генерують електроенергію з відновлюваних джерел, а це майже втричі більше, ніж обсяг потужностей, введених роком раніше.

Читайте також: Укргазбанк та НЕФКО запровадили кредитну програму для реалізації зелених проектів для бізнесу

«У 2017 році за допомогою Укргазбанку було введено більше 30% нових потужностей ВДЕ, а в 2018 - понад 50%. Ми вже профінансували 145 проектів у сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної та вітряної енергії із загальною потужністю об’єктів 866 МВт, а це чверть від усіх потужностей ВДЕ в Україні. Завдяки усім нашим проектам викиди СО2 зменшуються на понад 1 млн тонн щорічно. А співпраця з ДІФКУ дозволить українському бізнесу розширити можливості партнерства з іноземними інвесторами та спільного фінансування задля реалізації інноваційних проектів та впровадження кращих світових практик в Україні», - зазначив голова правлінняУкргазбанку Кирило Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, Укргазбанк та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) 17 січня запровадили нову програму для підтримки реалізації в Україні проектів відновлюваної енергетики. Програма з бюджетом 10 млн євро буде фінансувати проекти малих та середніх підприємств протягом семи років. НЕФКО підписала кредитний договір з Укргазбанком на суму 5 млн євро, і ще 5 млн євро інвестує в програму Укргазбанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-