Укргазбанк та НЕФКО запровадили кредитну програму для реалізації зелених проектів для бізнесу

Укргазбанк та НЕФКО запровадили кредитну програму для реалізації зелених проектів для бізнесу

Укрінформ
Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) та державний "Укргазбанк" 17 січня запровадили нову програму для підтримки реалізації в Україні проектів відновлюваної енергетики.

Програма з бюджетом 10 млн євро буде фінансувати проекти малих та середніх підприємств протягом семи років. НЕФКО підписала кредитний договір з Укргазбанком на суму 5 млн євро і ще 5 млн євро інвестує в програму Укргазбанк.

Про це стало відомо в ході підписання договору між НЕФКО та Укргазбанком.

Програма надаватиме кредитне фінансування для реалізації проектів відновлюваної енергетики на території нашої країни. Оскільки вже існує серйозний портфель, що складається з проектів у сфері сонячної енергії, гідроенергії, біогазу і біомаси, очікується, що фонди програми будуть повністю використані в першому кварталі 2019 року.

"Це дуже цікава ініціатива для нашого банку, оскільки вона поєднує два важливих аспекти нашої діяльності - "зелене фінансування" та фінансування малого та середнього бізнесу. Це буде наша перша програма тільки для фінансування проектів, спрямованих на чисте довкілля. Починаючи з 2016 року, коли Укргазбанк став на "зелений шлях", ми створили значний портфель зелених проектів. Спільна з НЕФКО програма дозволить нам розширити підтримку українських малих та середніх підприємств, які поділяють наше бажання досягти енергетичної незалежності України та протидіяти зміні клімату", - сказав перший заступник голови правління Укргазбанку Андрій Кравець.

Відзначимо, Укргазбанк - четвертий найбільший банк України - швидко набрав значний портфель зелених проектів і, починаючи з 2016 року, вже фінансував або зобов'язався фінансувати більше 140 проектів в сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної та вітряної енергії із загальною потужністю об'єктів 845 мегават. А завдяки спільній програмі з НЕФКО Укргазбанк посилить свій статус "зеленого фінансиста" України.

"НЕФКО співпрацює з банками з моменту свого приходу в Україну - з 2008 року. Ми дуже задоволені, що шляхом запуску спільно з Укргазбанком нової програми можемо посилити нашу значимість в передачі кредитів малим та середнім підприємствам, що працюють в Україні в екологічній сфері. Укргазбанк лідер у фінансуванні зелених інвестицій в Україні і має очевидні досягнення та портфель проектів ", - зазначив виконавчий директор НЕФКО Магнус Рістедт.

Читайте також: Укргазбанк отримав 15 мільйонів євро для торговельного фінансування

Зараз НЕФКО кредитує ряд банків в основних країнах своєї діяльності в Східній Європі та підтримує впровадження проектів енергоефективності та відновлюваної енергетики в приватному секторі. Починаючи з 2008 року НЕФКО надала кредитне фінансування трьом аналогічним програмам спільно з українськими банками, а також безпосередньо фінансувала інші проекти в сфері енергоефективності та відновлюваної енергії. Поточний портфель НЕФКО в Україні налічує 140 проектів, що знаходяться на різних етапах.

Нагадаємо, в 2014 році наша країна взяла на себе зобов'язання до 2020 року виробляти 11% енергії з відновлюваних джерел. Зараз в Україні вже ініційовані інвестиції в сфері відновлюваної енергетики. Укргазбанк - перший у Східній Європі банк, який фокусується на "зелених" кредитах фізичним та юридичним особам. У 2018 року 60% всіх нових об'єктів відновлюваної енергії в Україні було профінансовано Укргазбанком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-