Коболєв заявляє про ризики створення Росією нової газової кризи

Коболєв заявляє про ризики створення Росією нової газової кризи

Укрінформ
Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляє, що з огляду на вичікувальну тактику РФ на тристоронніх переговорах існує ризик повторення подій, пов’язаних із припиненням транзиту газу, як це було у 2006 та 2009 роках.

Про це він сказав у понеділок в коментарі журналістам за підсумками тристоронніх консультацій між Україною, Єврокомісією і Росією щодо транзиту газу, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи загрожує Україні і Європі нова газова криза, якщо до кінця року сторонам не вдасться погодити умови нового контракту на транзит російського газу.

"Так, є ризики. Ми досі вважаємо, що невизначеність російської сторони і небажання вести перемовини в конструктивній манері, а ми розцінюємо її пропозиції як не зовсім конструктивні, є тактикою затягування. Ми сподіваємося, що тактика зміниться, але, як я вже говорив, ризики 2006 року, 2009 року, - вони нікуди не зникли, вони досі існують. І про це треба відкрито говорити", - наголосив Коболєв.

Читайте також: Клімкін: Позиція РФ на газових переговорах у Брюсселі - сюрреалістична

Як повідомлялося, контракт між українським "Нафтогазом" та російським "Газпромом" щодо транзиту газу закінчується наприкінці 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-