У Омеляна анонсували розробку цифрового логістичного інкубатора для морпортів

У Омеляна анонсували розробку цифрового логістичного інкубатора для морпортів

Фото
Укрінформ
У Міністерстві інфраструктури відбулася зустріч щодо реалізації проекту «Цифровий логістичний інкубатор» у портовому секторі України.

Про це повідомляє сайт міністерства.

«Міністерство активно здійснює реформування сектору транспортної інфраструктури, зокрема у сфері цифровізації та інновацій, підвищення прозорості, відкритості даних та покращення логістичних послуг. Всі ці пріоритети будуть задіяні у новому проекті цифрового логістичного інкубатора, який реалізовуватиметься за підтримки Адміністрації морпортів України. У нас є гарний приклад роботи інкубатора в залізничному секторі. Я вірю, що ми можемо повторити цей успіх у морському секторі, який особливо прагне інновацій», - заначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він підкреслив, що для збільшення транзитного потенціалу Україна має забезпечити конкурентні логістичні послуги користувачам вантажів.

«На мій погляд, прогрес може бути досягнутий у рамках реалізації таких напрямків. По-перше, автоматизація логістики і використання роботів - це застосування комп'ютерного програмного забезпечення та автоматизованих машин і устаткування для підвищення ефективності логістичних операцій. По-друге, розвиток автономних транспортних засобів. По-третє, Big data. Досвід успішних інтернет-компаній не залишає сумнівів у тому, що інформація стала важливим елементом конкурентної диференціації. Далі - симуляція і віртуальна реальність», - акцентував міністр.

Читайте також: Омелян анонсував представлення стратегії розвитку Укрзалізниці у лютому

За його словами, доступність широкого спектру додатків для роботи з великими даними надасть операторам портів, логістичним фірмам і постачальникам послуг можливість скористатися перевагами програмного забезпечення для моделювання.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-