Україна та Канада розширять дію Угоди про вільну торгівлю - посол

Україна та Канада розширять дію Угоди про вільну торгівлю - посол

Укрінформ
Україна та Канада цього року проведуть перемовини щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сфери послуг й інвестицій.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Текстом Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою передбачено, що через два роки після набуття нею чинності, ми її переглянемо і подивимося, як її можна змінити або розширити. У нас вже є політична домовленість, що дія цієї Угоди буде розширена на сфери інвестицій та послуг”, - сказав Шевченко.

За його словами, це передусім хороша новина для українських ІТ-шників, але “також і для всіх інших представників української сфери послуг, оскільки в такому разі вони зможуть на кращих умовах працювати із Канадою”. “Два роки Угоді виповниться у серпні 2019-ого і у нас є всі шанси цього року вийти на розширення сфери її дії”, - зазначив посол.

Читайте також: Український експорт до Канади зріс майже на 50% - посол

Як відомо, Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня минулого року, після чого Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари. Натомість, для канадських товарів на українському ринку було одразу скасовано 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт має вирости теж до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-