В Україні разом з МАГАТЕ обирають майданчик для сховища радіоактивних відходів

В Україні разом з МАГАТЕ обирають майданчик для сховища радіоактивних відходів

Фото
Укрінформ
Експертна місія МАГАТЕ з Державним агентством з управління Зоною відчуження та профільними підприємствами України розробили рекомендації щодо вибору майданчика для геологічного сховища радіоактивних відходів (РАВ).

Про це інформує прес-служба ДАЗВ у Facebook.

"Експертна місія МАГАТЕ у рамках національного проекту УКР9038 розробила спільно з ДАЗВ та профільними підприємствами України рекомендації щодо вибору майданчика для геологічного сховища радіоактивних відходів (РАВ). Міжнародні експерти спільно з українськими фахівцями розглянули попередню оцінку геологічних умов потенційних майданчиків для сховища у зоні відчуження та підготували проект рекомендацій для України", - йдеться у повідомленні.

У ДАЗВ наголошують, що створення геологічного сховища необхідне Україні для безпечного захоронення високоактивних РАВ.

Читайте також: Відновлювана енергетика сягнула 29% у структурі генерації ЄС

"Залучення міжнародного досвіду до процесу створення в Україні геологічного сховища – це гарантія його безпеки і використання найсучасніших підходів та інноваційних технологій ще на стадії вибору майданчика», – прокоментував голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Експерти також обговорили планування подальших геологічних досліджень кристалічних порід з метою вибору майданчика. Ці роботи мають стати наступним кроком на шляху до створення в Україні геологічного сховища.

У проекті беруть участь представники МАГАТЕ, ДАЗВ, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Національної академії наук, Державної служби геології та надр, Державної інспекції ядерного регулювання, Державної корпорації «УкрДО «Радон», ДСП «ЦППРВ», ДСП «Екоцентр», ДП НАЕК «Енергоатом».

Фото: ДАЗВ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-