Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися у п'ятницю, компенсувавши падіння цін напередодні. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість бареля березневої нафти Brent становила $ 56,51 (+ 1,00%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $ 47,66 (+ 1,21%). Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $ 55,95 і $ 47,09 відповідно.

Ціни перейшли до зростання після того, як міністерство торгівлі Китаю заявило, що 7-8 січня в Пекіні пройдуть переговори на рівні віце-міністрів з американськими колегами. Обидві сторони сподіваються покласти край суперечці, яка створює дедалі більше проблем обом країнам і підсилює нервозність на світових фінансових ринках.

Дані за грудень від Інституту управління поставками (ISM) продемонстрували найбільш значне уповільнення зростання в США за більш ніж десятиліття. Торговий конфлікт з Китаєм, падіння цін на акції і зростаюча невизначеність стали негативно позначатися на найбільшій економіці світу.

Провідні економіки Азії і Європи також повідомили про зниження виробничої активності.

«Аналіз останніх даних в поєднанні з глобальним посиленням фінансових умов збільшив ризики зниження ... глобального зростання», - йдеться в аналітичній записці банку Morgan Stanley.

Незважаючи на потрясіння на світовому ринку, очікується, що ціни на нафту отримають деяку підтримку після того, як ОПЕК почне скорочувати поставки сировини на світові ринки. У період з листопада по грудень поставки нафти ОПЕК скоротилися на 460 тис. бар. / добу. (б/д), - до 32,68 млн б/д, свідчать дані Reuters.

Читайте також: Бельгійський бізнесмен відкриває торговельний клуб Бенілюкс-Україна

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 56,57 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,58 долара за барель, що на 37 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 55,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-