Нюанси постачання електрики з нового року: Нацкомісія пояснила механізм

Нюанси постачання електрики з нового року: Нацкомісія пояснила механізм

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зобов'язала ДПЗД "Укрінтеренерго" оприлюднити інформацію, що стосується його діяльності як постачальника "останньої надії".

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведено моніторинг частини сайту ДПЗД «Укрінтеренерго», яка стосується розділу постачальника «останньої надії» (далі – ПОН). За результатами моніторингу, станом на 12:00 27.12.2018, виявлено ... недоліки, які необхідно усунути шляхом внесення наступних змін", - ідеться в повідомленні.

Так, Укрінтеренерго має зазначити, що ПОН здійснює постачання електричної енергії за умови, якщо попередній постачальник припинив постачання або якщо споживач не обрав постачальника.

"Зокрема, у зв’язку з анулюванням 01.01.2019 ліцензій постачальників за регульованим тарифом, споживачі, які на 01.01.2019 не матимуть договорів з іншим постачальником, стають клієнтами ПОН", - зазначили в Комісії.

Дані щодо споживачів, які не обрали постачальника електричної енергії, мають бути отримані від відповідного оператора системи розподілу, оператора системи передачі, попереднього електропостачальника у випадках, передбачених законодавством.

Читайте також: У Нацкомісії не бачать перешкод для вчасного старту ринку електроенергії

Крім того, НКРЕКП зобов'язала Укрінтеренерго опублікувати типовий договір постачання електричної енергії постачальником "останньої надії", а також доповнити інформацію на сайті даними щодо обов’язків ПОН.

Компанія також має внести зміни до порядку розрахунків за електричну енергію за показами лічильника.

Також Комісія зобов'язала компанію вилучити інформацію, яка не стосується виконання функцій ПОН.

Як повідомлялося, запровадження повномасштабного ринку електроенергії планується з 1 липня 2019 року. Кабінет міністрів України розпорядженням від 12 грудня 2018 року №1023-р визначив державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго” постачальником “останньої надії” на період із 1 січня 2019 року до 1 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-