Україна отримала перший транш МВФ за новою програмою співпраці

Україна отримала перший транш МВФ за новою програмою співпраці

Укрінформ
Україна отримала 1,4 млрд дол. першого траншу за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA), яку Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA), яку Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня 2018 року. Завдяки надходженню на суму 1 млрд спеціальних прав запозичень (близько 1,4 млрд дол. США) від Фонду міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд дол. США станом на 21 грудня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що це є п’ятирічним максимумом – востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року.

Читайте також: МВФ значно підвищив прогноз зростання ВВП України

Як відомо, нова програма SBA передбачає надання Україні фінансування на загальну суму 2,8 млрд спеціальних прав запозичень (близько 3,9 млрд дол. США) упродовж 14 місяців. Вона зосередиться, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу, а також зміцненні фінансового сектору і низці структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління. Як і очікувалося, продовження співпраці з Фондом також відкрило Україні доступ до пов’язаного фінансування. 18 грудня Рада виконавчих директорів Світового банку також ухвалила рішення про надання Україні гарантії на підтримку державної політики у розмірі 750 млн дол. США, що зі свого боку допоможе уряду залучити капітал на міжнародних ринках у 2019 році.

За оцінками Національного банку, завдяки отриманню фінансування від міжнародних партнерів – МВФ, Світового банку та Європейської комісії, Україна зможе завершити поточний рік з обсягом міжнародних резервів близько 20 млрд дол. США, що перевищує останній прогноз НБУ, і підтримати їх на належному рівні у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-