Урожай сорго українського фермера потрапив до Книги рекордів

Урожай сорго українського фермера потрапив до Книги рекордів

Фото
Укрінформ
Інформація про рекордний врожай сорго - 14,43 центнера з гектара, отриманий українським фермером Ярославом Бардиним завдяки впровадженню інноваційних технологій, - потрапив до Книги рекордів України.

Про технологію вирощування директор заводу «Фадеєв Агро» Леонід Фадеєв розповів під час конференції “Аграрні інновації 2018”, організованої групою компаній ПроАгро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Завдяки інноваційним підходам до вирощування сорго на підприємстві цього року вдалося отримати рекордну врожайність цієї культури на рівні 14,43 ц/га. Цей показник офіційно занесений до Книги рекордів України, але фактично є світовим рекордом”, - сказав Фадеєв.

За його словами, високу урожайність забезпечило застосування щадної пофракційної технології відбору та калібрування насіння.

“Сильне насіння - це важке насіння. Не травмоване механічно, велике за розміром, каліброване за формою та розміром, оброблене від шкідників", - деталізував фермер.

На його думку, “помірна пофракційна технологія обробки насіння - майбутнє рослинництва”.

Прес-конференція “Аграрні інновації 2018”

Про інноваційні технології, що сприяють розвитку вітчизняного агросектора, розповіли й інші учасники конференції.

Читайте також: Мінагро запускає портал нормативної грошової оцінки сільгоспземлі

Так, технічний директор “Глобал ГІС” (геоінформаційні системи) Віталій Бєлєнков ознайомив присутніх з тим, як інформаційні системи дозволяють ефективно управляти земельним банком компанії, формуючи точні контури полів.

“Фактично ГІС допомагають візуалізувати земельний банк компанії, порівняти площі в обліку та в обробітку, формувати геоаналітику та гнучку звітність”, - сказав Бєлєнков.

Завідувач кафедри інформаційно-технічних та природничих дисциплін Київського кооперативного інституту бізнесу і права Олександр Броварець зупинився на елементах точного землеробства у сучасних інноваційних технологіях рослинництва.

Окрему увагу науковець приділив системі цифрового землеробства, яка передбачає використання сенсорів, розміщених на полі. Вся інформація аналізується в інформаційних системах і автоматично керує сільськогосподарськими машинами, які виконують технологічні операції.

В інноваційних технологій в агросекторі України велике майбутнє, переконані учасники конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-