Нафта дешевшає на тлі занепокоєння про перенасичення ринку

Нафта дешевшає на тлі занепокоєння про перенасичення ринку

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер на тлі занепокоєння про перенасичення ринку і перспективи глобальної економіки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість лютневих ф'ючерсів на Brent на Лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,98 (1,71%) - до $56,26 за барель. Ціна ф'ючерсу на WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впала на $1,05 (2,18%), до $47,12 за барель.

Сигнали Федеральної резервної системи (ФРС) про уповільнення жорсткості грошово-кредитної політики змусили учасників ринку засумніватися в перспективах зростання світової економіки і попиту на нафту. Крім того, зберігаються побоювання, що оголошеного країнами ОПЕК+ скорочення видобутку буде недостатньо, щоб усунути надлишок пропозиції.

Як стало відомо в середу зі звіту міністерства енергетики США, запаси нафти в країні за тиждень, який завершився 14 грудня, скоротилися всього на 497 тис. барелів. При цьому запаси бензину в країні зросли на 1,77 млн барелів, запаси дистилятів впали на 4,24 млн барелів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подешевшав у середньому на 25 копійок

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 56,49 долара за барель, що на 75 центів нижче за рівень закриття торгів ($57,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-