Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зріс на 27%

Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зріс на 27%

Укрінформ
Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ порівняно з минулим тижнем збільшилась на 7,042 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Станом на 18 грудня 2018 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 32,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 7 042 млн грн (27,3%)», - йдеться в повідомленні.

Заборгованість регіональних газозбутових підприємств становить близько 24,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 8 300 млн грн (50,7%).

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень збільшилась на 19 млн грн (0,7%) та становить близько 2,8 млрд грн.

Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 1 607 млн грн (95,6%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго становить близько 3,3 млрд грн.

Зростання заборгованості ТКЕ, ТЕЦ та газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у листопаді 2018 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 29 млрд грн, з них за 2018 р. — 13,4 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 6,1 млрд грн (26,7%).

Читайте також: Сертифікацію "Магістральних газопроводів" проведуть до кінця 2019 року - НКРЕКП

Сумарна заборгованість за газ підприємств-боржників, що виробляють електроенергію (ТЕЦ), порівняно з минулим тижнем збільшилась на 928 млн грн (31,5%) та становить близько 3,878 млрд грн.

Заборгованість прямих промислових споживачів порівняно з минулим тижнем збільшилась на 19 млн грн (0,7%) та становить близько 2,783 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-